ponedeljek, april 03, 2006

Ažuriranje dogajanja

[03.04.2006]

Za vas, ki morda občasno pogledate, ali je na tej strani napisano kaj novega, verjetno ni več skrivnost, kakšno ime je dobila naša gospodična. Klicali jo bomo Sara. Ime izhaja iz hebrejščine in pomeni "princesa". V Svetem pismu se Sara pojavi v knjigi o genezi. Njeno prvotno ime je bilo Sarai, ki ga je Bog kasneje spremenil v Sarah, ki je izvirno ime od Sara. Več o izvoru imena in zgodbi si lahko preberete na tej strani >>. Prepričan sem, da sva izbrala pravo ime, čeprav je o tem moral odločiti žreb.
V soboto sva kupila še nekaj blaga iz katerega bo Urška sešila posteljnino za otroško posteljico in zavesico. Kupila sva tudi peno, iz katere bo naredila zaščitno obrobo. Težko je kupovati blago, ker je težko dobiti preprosto bombažno blago z otroškimi motivi, še težje pa enobarvno takšno blago. Potem pač vzameš kar se da dobiti in skušaš čimbolje kombinirati. Sicer bo otroku bolj važen material kot izgled, razkazovala pa se s posteljnino tudi ne bova, he, he..
Ker je v soboto bil 1. april, sem se tudi sam moral malo pošaliti na račun Urške. Mama naju je že pred soboto povabila na kosilo. V soboto je Urška vztrajala, da jo pokličem, preden bi se oglasila, za vsak primer, če si je morda premislila ali pa ima drugačne plane. Mamo sem poklical, se z njo dogovoril, da prideva, Urški pa povedal, da mama popoldan nekam odhaja in bo verjetno imela kosilo zunaj - ne bo nič kuhala. "No vidiš!", je rekla. Dogovorila sva se, da bova jedla na študentske bone pri Kostanju. Pred tem pa, da peljeva Jenny na norenje pod Pohorje in greva k mami toliko, da jo pozdraviva. Ko sva prišla k mami, je Urška pozdravila in kar odšla na teraso, češ, da ji tam najbolj paše. V kuhnji pa je bila kuha v polnem teku: goveja juha, Tomaž je pasiral krompir za svaljke, solata je bila oprana, dišalo je po telečji pečenki. Urška je to sicer opazila in bilo ji je čudno, menila je, da sta se mogoče mama in Tomaž vseeno odločila, da jesta doma, a očitno brez nas. :) No, ko sem ji povedal, da s kosilom pri Kostanju ne bo nič in je vse skupaj bil samo hec, je onemela, jaz pa sem se pošteno nasmejal, he, he.. Kosilo je potem bilo odlično in tudi Urška je uživala ob njem.
Jutri pričnemo z materinsko šolo ali po novem, šolo za starše. Oba se že veseliva in pričakujeva, da se bova veliko naučila, da bova lahko še več vprašala in bova na rojstvo najine Sare toliko bolj pripravljena. Prejšnji teden sva pričela s telovadbo po DVD-ju zavarovalnice Vzajemna. No, ne telovadiva ravno vsaki dan.. Ja, v dvojini. Tudi jaz delam "nosečniške" vaje. Da ima Urška družbo in vzpodbudo. Še obračam se pravilno, kot nosečnica, he, he.. Po pravici, ne rabim se veliko naprezati, da se najina trebuščka lahko primerjata. Ups.. Pride čas tudi za zdravo hujšanje. Morda kmalu, a dvomim, da pred porodom.

Vsi, ki želite Sari že sedaj napisati kakšno misel, lahko to storite tako, da misel pošljete na njen elektronski naslov, jaz bom pa poskrbel, da jih bo nekoč, ko bo znala brati, lahko prebrala. Ja, tako je. Sara že ima e-mail! :) Naslov se glasi: sara.zorko@gmail.com.

Do naslednjič, lep pozdrav!

Ni komentarjev: