četrtek, april 06, 2006

Zima se še vedno ni poslovila

[07.04.2006]

Danes smo se v jutro prebudili z mrazom. Avtomobilska stekla so bila pomrznjena in je bilo potrebno "čohati". Napovedane dnevne temperature so od 6 - 12°C. Trenutno je še hladno, a brez oblačka. Zato prilagam sliko, pred nekaj minutami posneto s kamero na Kopah. Alo? 7. April!





[06.04.2006]

Imeli smo že nekaj zelo prijetnih pomladnih dni. Povsod cvetijo trobentice, vijolice, zvončki, tudi regrat smo že nabirali, saj bo kmalu zrastel v cvet. Je pa april mesec, ko vreme rado preseneča, ko se izmenjujejo sončni in deževni dnevi, včasih celo obdobja v enem dnevu. Sicer se rado zgodi, da v začetku aprila še pade kakšna snežinka, a le kot zadnje slovo zime. Letos kaže drugače. Pri nas v dolini trenutno dežuje, slika s Pohorja pa je čisto drugačna. Takšno sliko bi pričakovali sredi decembra ali januarja, ne pa 6. aprila! Na Kopah pričakujejo, da od danes ponoči do jutri zjutraj zapade do 50 cm novega snega! Pa saj, če ga zapade samo 20, je to precej za ta čas.
Letošnja smučarska sezona traja že celih 5 mesecev. Skozi zimo je večja količina snega padla v dolini sicer približno samo 3-krat, čeprav se je nekaj snega obdržalo skozi ves zimski čas. V to oceno štejem dni, ko smo morali solidarno poprijeti za lopate, da smo počistili parkirne prostore pred blokom.
Mogoče bomo letos deležni prvo majske smuke na mariborskem Pohorju. Narava je polna presenečenj. Za dokaz pripenjam sliko s strani www.pohorje.org, s temperaturami.

Ni komentarjev: