četrtek, maj 18, 2006

Ko postane trebušček zares (pre)velik

[18.05.2006]

Medtem je Urška opravila še z dvema pregledoma pri gospe G. Raven železa v krvi je narasla na priporočljivo vrednost, menim da po zaslugi suhega sadja, špinače in kakšnega kozarčka merlota. Predvsem pa zaradi Urškine dobre volje in truda, da tako dobro skrbi zase in za najino dete. Na zadnjem pregledu je gospa G. opravila tudi ultrazvok in izmerila vse po "protokolu" določene dele in organe otrokovega telesa. Preverila je tudi stanje posteljice in plodovnice. Vse v najlepšem redu, tako kot to mora biti. Plodovnica je čista in je je dovolj, posteljica je primerno velika. Otrok je primerno velik za svojo starost, le glavica je ponovno nekoliko manjša od neke standardne ali celo povprečne mere.
Kupila sva banjico, bombažneplenice, nekaj kozmetike in ostale toaletne opreme za v porodnišnico, kakor tudi prvi paket plenic za enkratno uporabo. Tudi te bova vzela v porodnišnico, saj tam otrok dobi takšno plenico samo čez noč, sicer moraš imeti svoje ali pa dobi pod rit bombažno plenico. Urška je tudi že oddala vlogo za enkratno pomoč ob rojstvu, jaz pa obrazce za očetovski dopust. Podatke bova seveda morala še dopolniti, ko bodo ti znani - ob rojstvu. Ja, je kar nekaj teh administrativno - birokracijskih zadev za urediti.
Ravno danes zjutraj, ko sem z Jenny prihajal iz sprehoda, mi je Simona, soseda iz bloka, dala iz avta v roke polno in veliko papirnato vrečo oblačil za otroka, da sta se tako dogovorili z Urško. Hja.. Takšne zadeve sprejemamo z odprtimi rokami in smo za to zelo veseli! Hvala, Simoni, Robiju, Jerneju in Aljažu! V izposojo sva od Petre dobila lepo ohranjeno Roemerjevo "lupinico", avtosedež za dojenčka, tudi Petri in njeni družini se zahvaljujemo!
Mama pa je na terapevtskih počitnicah v Laškem in bo tam celih 14 dni. 21. julija pa s Tomažem odpotujeta do Pitcairn Islands, med katerimi je še posebej zanimiv Henderson Island. Vse skupaj je nekako jugo-vzhodno od Tahitija, v Južnem Pacifiku. Ah, eksotika.

Ni komentarjev: