sreda, maj 03, 2006

Še zadnje počitnice in odštevanje se bo počasi začelo


[03.05.2006]

Od četrtka do nedelje smo preživljali prijetne počitnice v kraju Šilo na otoku Krku. Vse skupaj bi bilo še lepše, če nam ne bi nagajalo vreme, saj je v glavnem skozi bilo oblačno, hladno tu pa tam je je tudi deževalo. Poleg tega je Jenny imela "svoj čas", čeprav se je šele začelo, in sva se z Urško malo bala, da bi imeli pred apartmajem preveč pasjih snubcev. Seveda pred prihodom nisva vedela, da ima lastnica apartmaja psa novofurlandsa. Na srečo je bilo vse ok.

V petek in soboto sem se potapljal. Navezal sem stik s potapljaškim klubom Nova Sub iz Kamnika, ki so organizirali potapljaški tabor pri tamkajšnjem potapljaškem centru Neptun. Vzpostavili smo dober stik in tudi potapljaški center je bil kot se šika. Za €91 sem opravil 4 potope in imel kompletno opremo 2 dni na posoji. No, saj bi bila zadeva dražja, a so bili sami potopi preko kluba cenejši, pri opremi pa sem od šefa Borisa na pobudo njegovega pajdaša Braneta, ki je prva dva potopa vodil, dobil malo več kot 50% rabat za dobro vzdrževanje in potapljanje. :) Temperatura vode je bila pod gladino med 11°C in 12°C, temperatura zraka je bila med 14°C in 16°C.

Urškin trebušček tudi pridno raste. Sedaj ima že kar nekaj tipičnih pozno-nosečniških težav kot so bolečine v križu, "žuljenje" maternice, ki pritiska na rebra, kakšna ponesrečena brca v ledvica ali jetra, ki rahlo vzame sapo, prijel jo je že prvi krč (upam, da teh ne bo veliko). Sara ima sedaj po moji oceni približno 42 cm in tehta okoli 1700-1800g. Kmalu bo naš novi sonček pokukal na svet in začelo se bo novo obdobje v našem življenju.





Ni komentarjev: