ponedeljek, maj 08, 2006

Suhe marelice in merlot

[08.05.2006]

Pri prejšnjem pregledu je Urška bila opozorjena na nizko raven železa v krvi. Ja, dokaj pogosta in značilna težava nosečnic, še posebej v pozni nosečnosti. Otrok si pač vzame, kar potrebuje, mati pa že mora zase poskrbeti. :) Spodnja mejna vrednost je 120 enot, ne vem kakšnih. In poskrbeli smo za mamico. Kupili smo suhe marelice, posušene slive, skuhali špinačo, jedli brstični ohrovt in kupili merlot. Ja, kupili. Pili pa ga skoraj nismo. In še to. Znamka merlota je bila "Kindermacher". V promet sva ga spravila šele pri moji mami, kjer smo ob sobotnih kosilih spili kakšen kozarček.

Na spletni strani Vipavskih vin, pa sem o tej blagovni znamki našel tale zapis:

"Že Valvasor je v knjigi Slava vojvodine Kranjske opisoval Vipavsko dolino in med drugim zapisal, da jo odlikuje izredno dobro belo in rdeče vino. Ta vina gredo zaradi svoje slave daleč v tuje kraje. Tu je doma vino vipavec ali kindermacher kakor mu radi pravijo.
Zakaj ravno kindermacher; zato pravi Valvasor, če se nezmerno ali na merice pije, napravi često iz mož otroke, celo iz modrijanov norce.
Vez s preteklostjo je poleg poimenovanja samega tudi sam napis zaščitne znamke Kindermacher."

V petek je Urška imela ponovni pregled. Vse ok, teža optimalna, dete vitalno, živahno, utrip srčka malo pod 150 udarcev / min, skratka in železo ... 121 enot! Čestitam, Urška. Še posebej, ker je Urška bila pohvaljena od svoje zdravnice, češ, da si takšnih nosečnic kot je ona, lahko samo želijo. Kakor ona, sem tudi sam na to zelo ponosen in vesel, da je tako. Še se bomo trudili in potrudili, da bo konec nosečnosti in začetek nove poti, rojstvo naše Sare, eden najlepših trenutkov na naši poti.

Ni komentarjev: