četrtek, marec 02, 2006

Urška mamin avto bum in porodnišnica

[02.03.2006]

Včeraj okoli 9.15 zazvoni GSM, na drugi strani Urška: "Ja, mamin avto sem ruknila". Pravzaprav ga ni ona, nek tip se je pri "odparkiranju" vzratno zaletel v zadnje levi del avta. Na avtu se je prelomil zadnji odbijač, vdrt je tudi zadnji levi blatnik. Takoj sem pohitel v Ruše, da zadevo uredimo. Tip je bil cool, priznal je krivdo in sploh ni kompliciral. Izpolnila sva evro obrazec in to je bilo to. Policija je bila prisotna, vendar smo smatrali, da obravnava ni potrebna, dogovorili smo se lahko sporazumno.
Je pa Urška odšla k svoji zdravnici, za vsak slučaj, saj je v 24. tednu nosečnosti. Zdravnica se je zanjo izjemno zavzela. Takoj jo je napotila v bolnišnico, kjer je bila po pregledu pri Valeriji (njeni ta boljši kolegici) in zdravniku Petru (prav tako iz Ruš, svoj čas je igral pri godbi) bila napotena na pregled v porodnišnico. Že Valerija ji je izmerila zelo visok krvni tlak, kar seveda ni ok. V porodnišnici so ji krvni tlak izmerili še 1x in stvar se je nekoliko izboljšala. Predpisali so ji 24 urno mirovanje in opazovanje. Tako danes odpate UZ pregled pri njeni ginekologinji, ga bodo pa najverjetneje izvedli kar v porodnišnici. Upam, da bom pravočasno obveščen in bom lahko bil tudi sam prisoten. Seveda pričakujemo dobre ocene izvida pregleda in potrditev, da je naše dete v odličnem stanju. Da pridno pridobiva na teži in dolžini, itd.
S porodnišnico smo se srečali prej, kot smo to pričakovali in želim si, da to do poroda ne bi postala navada. V mojem življenju je trenutno najpomembnejše zdravje Urške in otroka v njenem trebuščku.
Več bo torej znano po preteku današnjega dne, do takrat pa bye, bye.

Ni komentarjev: