petek, marec 03, 2006

Vrnitev iz porodnišnice I.

[3.3.2006]

Tako, pa smo zaenkrat opravili s porodnišnico. Vzrok, da je Urška ostala na opazovanju so bili rahli maternični krči, ki jih je najverjetneje povzročil šok po prometni nesreči ali zelo! zvišan krvni pritisk po prihodu na pregled v bolnišnico. Včeraj sem se o tem pogovarjal z dr. Čujičem, Urškinim lečečim zdravnikom. Indikacije odstopanja posteljice niso bile izrazitejšega pomena. Urška je dobila magnezij v šumečih tabletkah (Magnesol) in infuzijo, glukozo, po mojem z različnimi aditivi: antistresni, za zniževanje pritiska, magnezij, .. Natančno ne morem vedeti. Dobila je tudi dve injekciji za pospešitev razvoja plodovih pljuč (steroid), bolj iz preventive, če bi kadarkoli kasneje v nosečnosti prišlo do morebitnih težav ali potrebe po zgodnješem porodu. Takrat je pomembno, da ima otrok kar najbolje razvita pljuča ob porodu. Dr. Čujič je danes zjutraj opravil tudi ultrazvočno preiskavo, ki pa po Urškinih besedah ni trajala prav dolgo (nekaj minut). O izvidih še nismo obveščeni, pričakujemo odpustnico po pošti v roku 5 dni. Sem pa povprašal sestro o ultrazvočnem izvidu in ali je ta pregled bil morfološki, ki ga je Urška zaradi obiska bolnišnice pri svoji ginekologinji izpustila. Sestra ni mogla (znala) povedati ničesar drugega kot to, da na izvidu piše "Morfologija BP", kar bi si jaz razlagal kot express morfološki UZ "brez problema". Sicer mi je dr. tudi včeraj povedal, da je otrok "vitalen", karkoli pač to že pomeni.
Urška se danes dobro počuti, le utrujena je, saj ji je bil v bolnišnici spanec prikrajšan, največ zaradi neudobja bolniških postelj.
Včeraj je prispela na obisk tudi Marina z omo Medo. Jana je tokrat ostala v Saarbrucken-u s Heinzem, da ubošček ni sam in ga kdo ne ukrade. Naš otročiček je dobil dva prekrasna pajacka in glasbeno-svetlobni vrtiljak (FisherKing) za posteljico. Super in hvala Marina! Še pred Marino pa je oma Meda takoj po objemu in dobrodošljici segla po torbici in mi podarila €50. Hvala tudi tebi, oma Meda! Vsak dinar bo koristno potrošen, najverjetneje otroku v prid. :)
Želim si, da nam obiski bolnišnice ne bi prišli v navado in da bomo naslednjič v porodnišnico šli po naše dete. Aha! Skoraj sem pozabil. Po današnjem UZ pregledu, dr. spolovila ni mogel najti, da bi lahko določil spol otroku. Upam, da naše dete spolovilo ima! :)
Danes je topel zimski dan (cca. 6°C). Napovedujejo nam otoplitev z dežjem, ki bi se do nedelje naj ob ponovni ohladitvi in močnejših padavinah spremenil v sneg.

Ni komentarjev: